Recoltare celule stem

Banci de celule stem

Terapii cu celule stem

Oamenii de stiinta incearca identificarea anomaliilor, expresia genelor in autism

tratare autism Un studiu a identificat mecanismele genetice implicate in dezvoltarea anormala a creierului timpuriu si de proliferarea care are loc in autism.

Studiul a fost condus de Eric Courchesne, director al Centrului de Autism de Excelenta de la Universitatea din California, San Diego, Scoala de Medicina.

Constatarile sugereaza noi obiective genetice si moleculare care ar putea duce la descoperiri de noi strategii de prevenire si tratament pentru tulburare.

Studiul urmeaza sa fie publicat pe 22 martie in PLoS Genetics ,au descoperit diferente in expresia genelor intre tesutul cerebral la tineri ( intre 2 si 14 de ani) si persoanele adulte cu tulburare de sindrom autism, oferind indicii importante, de ce cresterea si dezvoltarea creierului este anormal in aceasta tulburare.

Courchesne a identificat pentru prima legatura dintre suprainfectia timpurie a creierului si autism intr-un punct de reper studiu publicat de Journal of American Medical Association (JAMA), in 2003. Apoi, el a testat posibilitatea ca suprainfectia creierului ar putea rezulta dintr-un exces anormala a celulelor creierului. in noiembrie 2011, studiul lui, de asemenea, publicat in JAMA, a descoperit un peste 67 la suta din celulele creierului intr-o regiune importanta a creierului, cortexul prefrontal - o parte a creierului asociata cu dezvoltarea sociala, de comunicare si dezvoltarea cognitiva.

"Urmatorul nostru pas a fost pentru a vedea daca ar putea exista anomalii de functionare genetice in care aceeasi regiune, care s-ar putea sa ne dea o perspectiva asupra de ce nu sunt prea multe celule si de ce aceasta regiune specifica nu se dezvolta in mod normal in autism", a declarat Courchesne.

In noul studiu, cercetatorii au cautat raspunsuri despre gene, si au aratat ca mecanismele genetice care reglementeaza in mod normal, numarul de neuroni corticali sunt anormale. "Genele care controleaza numarul de celule ale creierului nu au expresie normala functional, si nivelul de exprimare genei care reglementeaza modelul de organizare neuronala in cortexul prefrontal este refuzat Exista numere anormale si a modelelor de celule ale creierului,. si Ulterior, modelul este deranjat ", a declarat Courchesne. "Acest lucru, probabil, duce la celulele creierului prea multe in unele locatii, cum ar fi cortexul prefrontal, dar poate prea putini in alte regiuni ale cortexului, de asemenea."

In plus, oamenii de stiinta au descoperit o intoarcere in jos a mecanismelor genetice responsabile pentru detectarea defectelor ADN si corectarea sau eliminarea celulelor afectate in timpul perioadelor de dezvoltare rapida prenatale.

neuroni
Autismul este o tulburare ereditara de neurodezvoltare, insa bazele genetice din creier de la varste mici au ramas in mare parte necunoscut. Pana acum, cateva studii au fost capabile de a investiga toata expresia genelor si variatia genotip in creierul pacientilor tineri cu autism, in special in regiuni cum ar fi cortexul prefrontal, care afiseaza o anomalie mai mare de crestere.

Oamenii de stiinta - inclusiv co-autorii dr. Maggie Chow, si Pramparo Tiziano, doctorant, la UC San Diego-au identificat gene anormale de modele de exprimare ale creierului cu ajutorul intregii analizei a nivelului mRNA ale genomului si variatiile lor pe un numar de 33 de copii si probele de control al creierului post-mortem. Ei au descoperit dovezi de dysregulation in cai care guverneaza numarul de celule, structurare corticala si diferentierea celulelor in cortexul prefrontal autist la tineri.

In schimb, la pacientii adulti cu autism, studiul a constatat ca aceasta zona a creierului arata dysregulation de semnalizare si de mecanisme de reparare.

"Rezultatele noastre indica faptul ca anomaliile de expresie genica au schimba intreaga durata de viata in autism, si ca procesele de dysregulated in dezvoltarea creierului la pacienti cu autism sunt diferite de cele detectate de la varste adulte", a declarat Courchesne. "Caile dysregulated genetice le-am gasit la varste mici, in autism pot sta la baza excesul de neuroni - si proliferarea timpurie a creierului -.asociate cu aceasta tulburare"

Contributii suplimentare includ co-autori seniori dr. Nicholas J. Schork, biostatistician la Scripps Research Institute din La Jolla, CA, si Anthony Wynshaw-Boris, profesor de pediatrie de la UC San Francisco, Mary E. Winn si Sarah Murray, Scripps Institutul de Cercetare, Lauren Weiss si Haim Belinson, UC San Francisco, Jian-Fan Bing si Craig aprilie, Illumina, Inc; Cynthia Carter Barnes, Hai-Ri Li si-Xiang Dong Fu, UC San Diego.

Cercetarea a fost sustinuta de fonduri de la Fundatia Simons, Peter Emch Family Foundation, Autism Speaks, Tuersday Club Juniors si Centrul de UCSD-NIH Autism de excelenta.


Sursa-Newswise, un articol de Kathy Jones-25 martie 2012

Cell subtitle

Here comes the content.
See "Content Toolbox" on how to fill up content.

Solicita Oferta

Oferta prelevare celule stem

preturi costuri tarife recoltare

4-01. Cuprins

Celule stem si autismul

Here comes the content.
See "Content Toolbox" on how to fill up content.

celule stem

Here comes the content.
See "Content Toolbox" on how to fill up content.

4-01.Cuprins

Terapii cu celule

Here comes the content.
See "Content Toolbox" on how to fill up content.

Terapii cu celule

Here comes the content.
See "Content Toolbox" on how to fill up content.