Recoltare celule stem

Banci de celule stem

Despre Celulele Stem

Prelevare celule stem dupa nastere

Recoltare celule stem din sangele placentar

celule stem din cordon
In momentul actual exista numeroase banci de celule stem, inclusiv in Romania, care ofera servicii de stocare a sangelui ombilical in vederea folosirii lui in caz de nevoie.

Procedeul recoltarii celulelor stem din sangele ombilical presupune folosirea un kit de recoltare kit furnizat dupa contractare de catre o banca privata de prelevare si stocare,ce va asigura transportul in cea mai mare siguranta catre laboratoarele bancii.

In ultimele 2 decade s-a dezvoltat pe plan mondial oportunitatea recoltarii celulelor stem din sangele ombilical imediat dupa nastere, oferind o garantie mai mult sau mai putin reala in eventualitatea necesitatii unui transplant de celule stem mai tarziu in viata nou-nascutului.

Dupa expulzia fatului si clamparea cordonului ombilical, pana sa se dezlipeasca placenta, unul dintre medicii care asista nasterea va recolta sangele din cordonul ombilical cu ajutorul kitului.

Important pentru parintii care opteaza pentru prelevarea celulelor stem sa stie ca recoltarea sangelui din cordonul ombilical nu este acelas lucru cu prelevarea de tesut de cordon ombilical.
Sangele placentar( cel obtinut din placenta cat si sangele de pe cordonul si din cordonul ombilical este aceeasi sursa pentru celule homeopoietice) iar prelevare de tesut de cordon ombilical este sursa pentru celule mezenchimale.

Urmeaza un set de analize in urma caruia banca va confirma/infirma ca sangele este candidat pentru stocare (nu este contaminat, contine suficiente celule stem etc).

Dupa analizare , sangele si tesutul de cordon omblical vor fi procesate prin tehnologii omolage ( Sepax) si depozitate in containere cu azot lichid ce vor criogena proba pana la o temperatura de -196*Celsiu si stocate in acele rezervoare pentru o perioada de pana la 20 de ani( in functie de banca ).

Solicita Oferta

Oferta prelevare celule stem

preturi costuri tarife recoltare