Recoltare celule stem

Banci de celule stem

Despre Celulele Stem

Surse de prelevare celule stem

Recoltare celule stem din tesut adipos

recoltare celule stem din tesut adipos
Celula adipoasa, considerata multa vreme o celula inerta din punct de vedere secretor si cu rol aproape exclusiv de depozitare a lipidelor, si-a revelat in ultimele decenii capacitatea de a secreta o multitudine de substante (adipokine, citokine) cu rol de reglare a insulino-rezistentei, satietatii, inflamatiei, functiei sexuale, functiei endoteliale etc.
Cele mai importante substante sunt adiponectina, leptina, visfatina, rezistina, omentina, factorul de necroza tumorala-alpha (TNF-alpha), interleukina-6 si angiotensina II.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Stanford au reusit sa obtina celule stem pluripotente induse din celulele adipoase extrase in cadrul procedurilor de liposuctie. Cercetatorii precizeaza ca inductia celulelor adipoase imature este mai facila decat metoda actuala, care presupune folosirea de celule ale pielii pentru obtinerea iPS.

Celulele stem repara si regenereaza tesuturile, ele nu creeaza forme, ci refac. Sunt celule pe care corpul le foloseste pentru regenerarea plagilor sau pentru imbatranire. Cu timpul insa aceste celule isi pierd capacitatea de a lupta cu imbatranirea si cu expunerea solara. Pentru a obtine volum este nevoie de grasime, de aceea in momentul reimplantarii acesteia in zona care se doreste a fi reintinerita se amesteca grasimea cu un concentrat de celule stem de maximum 5ml. Mici vase sange se formeaza in tesutul prospat introdus. Astfel, mixul de celule de stem, regenerative, si factori de crestere fac sa infloreasca tesuturile.

Aceasta tehnologie a pornit in momentul in care femeile care au trecut printr-o operatie de extirpare a glandelor mamare atacate de cancer si-au dorit o remodelare, mai exact o reumplere a sanilor. Cu timpul, aceasta reconstructie s-a extins pana la corectarea imperfectiunilor faciale si ale sanilor.

Pielea care a fost supusa tratamentului cu celule stem se va regenera chiar si dupa ani de zile. Rezultatele se imbunatatesc in timp, pielea devine mai luminoasa, mai elastica si mai ferma. Nimic nu poate fi mai natural decat celulele din propriul tesut!

Folosirea celulelor din tesut adipos, se practica astfel:

1. prelevarea din stratul adipos

2. separarea celulelor

3. activarea celulelor

4. Infuzie: celulele sunt apoi aplicate inapoi pacientului printr-unul sau mai multe din urmatoarele moduri de administrate:

a. Intravenos: ASC-urile sunt administrate printr-o perfuzie intravenoasa standard

b. Transfer de grasime: ASC-urile sunt mixate cu un amestec biomaterial gras de umplere inainte de reintroducere

c. Localizat: ASC-urile sunt administrate direct intr-o anumita zona diferita de tesutul original

Solicita Oferta

Oferta prelevare celule stem

preturi costuri tarife recoltare