Recoltare celule stem

Banci de celule stem

Despre Celulele Stem

Surse de prelevare celule stem

Recoltare celule stem din dintii de lapte

Image description
Dintii buni pentru recoltare de celule stem mezenchimale sunt dintii temporari (sau de lapte), cand incep sa se miste de la varsta de 6 ani si pana la 11 ani. Sunt 6 dinti sus si 6 dinti jos (incisivii si caninii). Pentru copiii mai mari sau adulti, sunt dintii care se extrag din motive ortodontice si maselele de minte cu mentiunea sa fie dinti sanatosi � fara carii, fara radiografii in urma cu 6 luni si fara tratamente. Din acestea este necesar cel putin doi dinti pentru a avea un numar suficient de celule stem.

Celulele astfel obtinute se numesc mezenchimale si trateaza alte boli decat cele din sangele placentar. Vor putea fi folosite la tratarea unor leziuni ale sistemului nervos, regenerarea oaselor dupa fracturi, in cazul preinfarctelor, diabet, refacerea danturii si altele.

In vederea recoltarii este necesar un Kit de recoltare care se pastreaza in frigider la temperatura normala si il veti da medicului stomatolog in ziua recoltarii. Dintii temporari (de lapte) trebuie scosi in faza initiala a miscarii deoarece cand se misca un timp indelungat se deterioreaza pulpa dentara si implicit se reduce numarul de celule stem continute.

Procedura de prelevare este una foarte simpla, copilul nefiind traumatizat in nici un fel. Dintele se poate recolta acasa, in momentul in care s-a desprins, daca se desprinde mai greu se poate merge la un medic dentist si acesta va efectua extractia.

Procedura e foarte simpla, daca parintii se hotarasc sa extraga celule stem din dintii copiilor, primesc un kit de recoltare ce se pastreaza in frigider si contine un recipient cu solutie pentru pastrare si o "baterie de gheata"care nu se congeleaza, dar e destul de rece.

Solicita Oferta

Oferta prelevare celule stem

preturi costuri tarife recoltare