Recoltare celule stem

Banci de celule stem

ULTIMILE CERCETARII IN TERAPIA CU CELULE STEM

CELULE STEM FOLOSITE IN TRATARE PIERDERII AUZULUI LA COPII


tratare cu celule stemCercetatorii au dat unda verde pentru a testa celulele stem din sangele cordonului ombilical, cu scopul final de a inversa pierderea auzului la sugari si copii mici ale caror urechi interne au fost deteriorate. Autoritatile de reglementare din SUA au aprobat studiul de faza I, care are un obiectiv principal de determinare a sigurantei de terapie experimentala cu celule stem.

Terapia presupune transplantarea propriilor celule stem din sangele cordonului ombilical unui copil , recoltat la nastere. Zece copii cu varsta de sase saptamani la 18 luni cu hipoacuzie neurosenzoriala vor fi recrutati pentru studiu realizat de medicii de la copii Memorial Hermann Hospital din Houston.

"Ne uitam mai mult la cei care sufera un traumatism inca de la nastere sau la scurt timp dupa nastere", a spus dr. Samer Fakhri, un specialist in chirurgia capului si gatului, si investigator principal al studiului. Fakhri, un nativ din Montreal care a studiat Medicina la Universitatea McGill, a declarat ca astfel de leziuni la urechea interna pot fi cauzate de infectii virale si chiar unele medicamente.

Auz neurosenzorial apare atunci cand structurile din urechea interna sau caile nervoase dintre urechea interna si creier sunt deteriorate. Structura critica in urechea interna este forma melc-scoica- cohlear, care contine "celule de par", in care se aduna semnale electrice, ce sunt transferate la creier si percepute ca un sunet.

Un copil cu acest tip de pierdere de auz poate suferi de depreciere semnificativa, Fakhri a spus de la Houston. "Poate auzi fragmente de sunete , nu poate auzi sunetele in intregime, sau poate auzi sunete foarte slabe. "Daca isi pierd auzul de la patru saptamani sau cinci saptamani din cauza unei infectii virale" - Meningita este o cauza comuna - "stim ca exista un impact enorm", a spus el.

"Exista o multime de cercetari care au fost facute in dezvoltarea copilului, ce au stabilit ca este cu adevarat o fereastra critica pentru copii de a dezvolta vorbirea, limba si dezvoltarea sociala, si este, probabil, in primele 18 luni." Ideea a fost declansata de un studiu din 2008 de catre oamenii de stiinta europeni, care au infuzat sangele din cordonul ombilical uman in soareci de laborator, cu pierderea auzului indusa de neurosenzorial. O examinare a animalelor tratate aproximativ doua luni mai tarziu, au aratat "organizarea urechii interne si a structurii au fost restaurate, practic,", a spus Fakhri.

Fakhri a spus ca rolul exact al celulelor stem in repararea tesuturilor deteriorate la soareci, nu este cunoscuta, dar exista o serie de teorii.

Celulele stem pot da nastere mai multor tipuri diferite de celule din organism, astfel incat acestea pot fi capabile sa efectueze reparatii de regenerare a celulelor de par pierdute. Dar o teorie mai recent sugereaza ca celulele stem pot merge la partea afectata si pot porni mecanisme innascute de reparatii ale organismului. "In acest sens, ele joaca mai mult un rol de sprijin", a spus el.

In timp ce regenerarea tesuturilor este marea speranta a celulelor stem si acestea par a fi speranta viitorului in medicina - ideea ca ar putea restabili deteriorarea auzului la om este inca speculativa, spun medicii. "Acest studiu este intr-adevar foarte, foarte preliminar", a declarat Dr. Robert Harrison, profesor in chirurgia capului si gatului, de la Universitatea din Toronto.

"Asta e problema de siguranta", a spus el, subliniind ca studiul aprobat de FDA trebuie sa asigure in primul rand ca celulele stem nu fac nici un rau pacientilor.Incercand sa afle daca acestea lucreaza efectiv pentru a repara organul traumatizat, teoria ar trebui sa fie dovedita in studii ulterioare.

"Mai este drum lung pana la certificarea valorii terapeutice si a posibilitatii repararii auzului ", a spus Harrison, cercetator senior la Spitalul pentru copii bolnavi si director al Fundatiei Auzul din Canada.

"Este un concept foarte teoretic, si in opinia mea, nu se va intampla in curand."

Tratamentul actual de hipoacuzie neurosenzoriala la copiii mici este limitata la aparatele auditive sau implanturi cohleare, dispozitive electronice implantate chirurgical, Fakhri a spus,"Ambele sunt folosite pentru a amplifica auzul rezidual".

           Sursa:The Canadian Press- 10 Feb 2012

Solicita Oferta

Oferta prelevare celule stem

preturi costuri tarife recoltare

Stiri

CELULE STEM FOLOSITE IN TRATARE PIERDERII AUZULUI LA COPII


Cercetatorii au dat unda verde pentru a testa celulele stem din sangele cordonului ombilical, cu scopul final de a inversa ...mai mult

Terapia cu inductie de celule stem mezenchimale autologe in transplantul de rinichi


Terapia pe baza de anticorpi de inductie plus inhibitori de calcineurina (CNIS) reduce rata ...mai mult

Adevarul despre tratamentul cu celule stem adulte


Descoperirea de tratament cu celule stem adulte a fost o descoperire medicala, deoarece societatea a descoperit cat de eficienta este aceasta metoda in asistarea unui numar de boli.

Celulele stem adulte sunt...mai mult

Celulele stem posibil tratament pentru boala Huntington

Boala Huntington, este o boala congenitala neurologica care fura progresiv pacientilor coordonarea musculara si capacitatea cognitiva, fara de tratament eficient, este o condamnare la moarte lenta.

Cercetatorii au construit...mai mult