Recoltare celule stem

Banci de celule stem

ULTIMILE CERCETARII IN TERAPIA CU CELULE STEM

Celulele stem posibil tratament pentru boala Huntington


Boala HuntingtonBoala Huntington, este o boala congenitala neurologica care fura progresiv pacientilor coordonarea musculara si capacitatea cognitiva, fara de tratament eficient, este o condamnare la moarte lenta.

Cercetatorii au construit (reportaj in revista Cell Stem Cell (15 martie 2012)) , un tip special de celule ale creierului, forjate din celule stem ce ar putea ajuta la refacerea deficitelor de coordonare musculare care provoaca spasme incontrolabile, caracteristica a bolii.

Neuronii GABA sunt celulele cerebrale ale caror degradare provoaca boala Huntington, o afectiune caracterizata prin functia motorie grav degradata, printre alte lucruri. Zhang si colegii sai au demonstrat ca deficitele motorii severe observate la un soarece cu boala Huntington poate fi corectata prin implantarea de celule de laborator efectuate. (Imagine: Su-Chun Zhang)

"Acest lucru este ceva neasteptat", spune Su-Chun Zhang , un neurolog de la Universitatea din Wisconsin-Madison si autor principal al nouluib studiu, care a aratat ca locomotia ar putea fi restaurata la soareci. Zhang este expert in a face diferite tipuri de celule ale creierului din embrionare umane sau de celule stem induse pluripotente. In noul studiu, grupul s-a concentrat asupra a ceea ce este cunoscut sub numele de neuroni GABA, celule a caror degradare este responsabila de perturbare a unui circuit neuronal cheie si pierderea functiei motorii la pacientii cu Huntington. GABA neuroni, explica Zhang, produce un neurotransmitator cheie, o substanta chimica care sta la baza retelei de comunicare in creier, care ajuta la coordonarea miscarii.

In laborator, Zhang si colegii sai de la UW-Madison Waisman Centrul de au invatat cum sa faca cantitati mari de neuroni GABA din celule stem embrionare umane, pe care le-au incercat pe un soarece cu boala Huntington . Scopul studiului,a fost pur si simplu pentru a vedea daca celulele s-ar putea integra in conditii de siguranta in creierul soarecelui. Spre uimirea lor, celulele nu numai ca s-au integrat, ci a restabilit reteaua de comunicare distrusa, restabilind dreptul de eficienta a functiei motorii.

Rezultatele studiului au fost surprinzatoare, explica Zhang, deoarece neuronii GABA resedinta intr-o parte a creierului, ganglionii bazali, care joaca un rol cheie in coordonarea motorie voluntara. Dar neuronii GABA exercite influenta lor la o distanta de celule in creierul mijlociu, prin circuitul alimentat de neuron GABA neurotransmitator chimic. "Acest circuit este esential pentru coordonarea motorie", spune Zhang.

Ca celulele transplantate ar putea restabili eficient circuitul a fost complet neasteptat: "Multi din domeniu, simt ca transplanturile de celule nu ar avea succes, deoarece ar fi nevoie de refacerea circuitelor, dar ceea ce am aratat este ca neuronii GABA pot reface circuitele si produc neurotransmitator dreapta. "

Implicatiile noului studiu sunt importante nu numai pentru ca ele sugereaza ca poate intr-o zi va fi posibil de a utiliza terapia cu celule pentru a trata lui Huntington, dar si pentru ca sugereaza ca,creierul adult poate fi mult mai maleabil decat se credea.

Creierul adult, observa Zhang, este considerat de Neurologii ca fiind stabil, si nu este usor sensibil la terapii care incearca sa corecteze lucruri, cum ar fi circuitele rupte de la radacina, cum ar fi boala lui Huntington. Pentru ca o terapie sa lucreze, trebuie sa fie proiectata, astfel incat nu numai celulele de interes sunt afectate. "Creierul este conectat intr-un mod precis ca, daca un neuron proiecteaza in mod gresit, ar putea fi haotic."

Zhang subliniaza faptul ca in timp ce noile cercetarii promit, mai este mult de lucru, si aplicarea de la soareci la pacientii umani va lua mult timp si efort. Dar pentru o boala care nu are in prezent nici un tratament eficient, munca ar putea deveni cea mai buna speranta pentru cei bolnavi de boala Huntington.

Noul studiu a fost finantat de catre US National Institutes of Health si de Ministerul chinez al Stiintei si Tehnologiei.

Solicita Oferta

Oferta prelevare celule stem

preturi costuri tarife recoltare

Stiri

CELULE STEM FOLOSITE IN TRATARE PIERDERII AUZULUI LA COPII


Cercetatorii au dat unda verde pentru a testa celulele stem din sangele cordonului ombilical, cu scopul final de a inversa ...mai mult

Terapia cu inductie de celule stem mezenchimale autologe in transplantul de rinichi


Terapia pe baza de anticorpi de inductie plus inhibitori de calcineurina (CNIS) reduce rata ...mai mult

Adevarul despre tratamentul cu celule stem adulte


Descoperirea de tratament cu celule stem adulte a fost o descoperire medicala, deoarece societatea a descoperit cat de eficienta este aceasta metoda in asistarea unui numar de boli.

Celulele stem adulte sunt...mai mult

Celulele stem posibil tratament pentru boala Huntington

Boala Huntington, este o boala congenitala neurologica care fura progresiv pacientilor coordonarea musculara si capacitatea cognitiva, fara de tratament eficient, este o condamnare la moarte lenta.

Cercetatorii au construit...mai mult